Alexander Techniek | Cranio-sacraal

Ingrid van Schuylenburch

Na een moderne danscarrière en het geven van danslessen, ben ik werkzaam geweest voor het Nederlandse muziekleven, onder andere bij Concertgebouw De Doelen in Rotterdam en het Nederlands Impresariaat in Amsterdam. Vanwege toenemende RSI (Repetitive Strain Injury) gerelateerde klachten, volgde ik in 1997 mijn eerste Alexander Techniek (AT) sessie en raakte meteen gefascineerd door deze eenvoudige en doeltreffende zelfhulpmethode.
Ik werd zo enthousiast dat ik deze techniek wilde doorgeven en met anderen wilde delen en ben de drie-jarige fulltime opleiding voor Alexandertechniek docenten gaan volgen bij het Alexander Technique Centre Amsterdam (ATCA), o.l.v. Tessa Marwick en Paul Versteeg en werd een door STAT en NeVLAT gecertificeerde Alexandertechniek docent. Ik maakte in die tijd ook kennis met de Cranio-sacraal therapie en merkte dat de twee methodes elkaar zo goed en mooi kunnen aanvullen. Ik heb de HBO-opleiding voor Cranio-sacraal therapeut gevolgd en afgerond aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie (PCSA, Bussum, Antwerpen). Tevens ben ik een ESB practitioner (Energetische Structurele Balans).

Ik geef individuele sessies in de Cranio-sacraal therapie en de Alexander Techniek in Amsterdam en Rotterdam, en heb groepslessen Alexandertechniek gegeven aan o.a. De Acteerschool Rotterdam (Hogeschool van Rotterdam) en gewerkt in het Alexander Techniek docententeam van de afdeling moderne theaterdans van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.
Workshops heb ik gegeven aan o.a. patiënten van de pijnpolikliniek van het Maasstadziekenhuis in Rotterdam, aan studenten van Codarts Hogeschool voor de Kunsten (Dansacademie en Conservatorium), ArtEZ dansacademie in Arnhem, TU Delft, Teaterskole in Kopenhagen en SEAD in Salzburg.
Met werknemers in re-integratietrajecten werk ik aan herstel en preventie van werkgerelateerde klachten en werk o.a. met cliënten die een traject doorlopen bij ProMind.
Ieder jaar neem ik deel aan diverse na- en bijscholingen van de beroepsverenigingen VBAG en NeVLAT.
Ik ben lid van de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG, 22011043), de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek (NeVLAT), de internationale Society of Teachers of the Alexander Technique (STAT, MSTAT 2023188), en ben geregistreerd bij Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ, 102139R), Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG, 11659) en de Vektis (AGB-codes).

Wil jij samen met mij kijken wat je aan je klachten kunt doen?

Boek dan hieronder jouw afspraak.